Cezayir Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Cezayir Vatandaşlığı

CEZAYİR OTURMA İZNİ

Seyahat ettiğiniz ülke veya bölgedeki yetkili makamlar, kayıt kurallarını belirlemek ve uygulamakla sorumludur. Giriş koşullarının herhangi bir yönü hakkında belirsizseniz veya daha fazla güvence altına almanız gerekiyorsa, seyahat ettiğiniz ülkenin veya bölgenin büyükelçilik, yüksek komisyon veya konsolosluğuna başvurmanız gerekir.
Ayrıca, pasaportunuzun ve diğer seyahat belgelerinizin gereksinimlerini karşıladığından emin olmak için ulaşım şirketinize veya seyahat şirketinize danışmayı da unutmamalısınız.
Vize
Seyahat etmeden önce, Londra'daki Cezayir Konsolosluğundan vize almalısınız. Bu işlem 4 haftaya kadar sürebilir, bu nedenle önceden planlayın. Varışınızda vize alamazsınız. Seyahat etmeden önce, geçerlilik tarihleri ​​de dahil olmak üzere vizenizin ayrıntılarını kontrol etmelisiniz. Başvurunuzun bir parçası olarak davet mektubu sağlamanız istenebilir.
Bir turist ya da iş gezisi yapmak için, Cezayir Konsolosluğu tarafından mesleki davetiyenin sunulması veya özel kullanım için vize verilmesi gereklidir. Bu vizeye birkaç kayıt geldiğinde, üç aylık, altı aylık, bir yıl veya iki yıllık bir süre için verilebilir.
Cezayir'de biriken kalış 180 güne kadar devam ederken, 90 güne kadar kalma sürelerini içerir. İki vize türü teslim edilebilir.
Ticari vize: Cezayir ortağının davet mektubu veya vize arayan organizmanın yazılı bir taahhüt veya atama talimatı, otel rezervasyonu ya da davet organizmasını üstlenme belgesi temel alınarak verilir.
Çalışma vizesi: İş sözleşmesine ve ilgili hizmetlerin imzaladığı işveren organizmasının bir belgesine ek olarak, istihdamdan sorumlu yetkili servisler tarafından verilen çalışma izninden önce istihdamın geçici bir yetkilendirmesine dayalı olarak verilir.
Cezayir'de bir yıl ve daha uzun süre kalmak için bir ikamet kartı gereklidir, bunun için ilgili kişi ikamet ettikleri ülkenin elçiliğine (veya konsolosluğuna) kayıtlarını yaptırmalıdır. Bu amaçla, doğum belgesi, aile kayıt defteri ve çalışma belgesi (kişi Cezayir'de bir iş sözleşmesi varsa) veya durumu bildirmek için (ilgili kişi başkanı ise) bir dosyanın tanıtılması gerekiyor. şirket). İkamet belgesi, daha sonra bölgesel yetkili wilaya altındaki yabancılar bölümünden talep edilebilir.
Cezayir'de çalışan yabancılar, ilgili wilaya'nın istihdam müfettişliği hizmetleri tarafından verilen çalışma iznini veya geçici bir iş izin belgesini almalıdır.
Pasaport geçerliliği
Pasaportunuz, Cezayir'e giriş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli olmalıdır.
Sarı humma belgesi gereksinimleri
Ulusal Seyahat Sağlık Ağı ve Merkezi'nin TravelHealthPro web sitesini ziyaret ederek sarı bir ateş sertifikasına ihtiyacınız olup olmadığını kontrol edin.
Acil Seyahat Belgeleri
Birleşik Krallık Acil Seyahat Belgeleri, havaalanı transit geçişleri ve Cezayir'den çıkış için kabul edilir. Acil Seyahat Belgesi kullanarak Cezayir'e girmek için hâlâ geçerli bir giriş vizenizin olması gerekir.
Çocuklarla seyahat
Babası Cezayir vatandaşı olan 18 yaşın altındaki her çocuk, babanın adı doğum belgesinde bulunuyorsa, Cezayir olarak kabul edilecektir. Cezayir'i babasız bırakan bu tür çocuklar çocuğa ülkesinden ayrılma yetkisini veren babası 'Autorisation Paternelle' imzalarsa seyahat edebilir. Göçte tam olarak neyin gerekli olacağı hakkında daha fazla bilgi için İstanbul'daki Cezayir Konsolosluğu ile iletişime geçin.
Genel Bilgiler ve Kanun Bilgilendirmesi
1989 Anayasası, Cezayir'in tarihinde ilk kez devrimin çoğulculuğuna ve dış ticarete açılmasına, o zamana kadar devlet tekeline devredildi. Cezayir'in siyasal ve kurumsal sistemi başkanlık sistemini yürütme yetkisine ayırıyor.
Cumhurbaşkanı, beş yıllık doğrudan ve gizli genel oyla seçilir. O yeniden uygun. 28 Kasım 1996'da yapılan anayasa değişikliği, ilk Meclis Ceza Enstitüsü ve Millet Meclisi, TBMM 2. Meclisi, Ulusal Halk Meclisi adlı iki taraflı bir parlamento kurdu. Millet Vekilliği Başkanı Cumhurbaşkanı'nın görev alanı kapanması durumunda Cumhurbaşkanı olur; ancak Başkan'ı seçmek için seçime katlanamaz. Cumhurbaşkanı tarafından atanan Başbakan, hükümet politikasını uygular.
Kanunların anayasallığı ve referandum düzenliliği, yasama meclisi seçimleri ve cumhuriyet seçimleri operasyonlarının başkanlarını izleyen bir Anayasa Konseyi de mevcut. Cezayir Devletinin diğer başlıca kurumları Yüksek Güvenlik Konseyi, Yüksek Mahkeme, Danıştay, Yüksek İslam Konseyi ve Sosyal ve Ekonomik Ulusal Konseydir. Bu kurumların danışmanlık rolü vardır.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Cezayir Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Cezayir Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Cezayir vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Vatandaşlık ve Vizeler Dahil Gerekli Belgeler
Vatandaşlık: 15 Aralık 1978 tarihli Cezayir Cumhuriyeti Uyrukluğuna dayalıdır.
Doğum : Cezayir topraklarında doğum otomatik olarak vatandaşlığa katılmaz. İstisna, bilinmeyen veya vatansızlı ebeveynlerden oluşan bir çocuktur.
Köken: Cezayir bir babanın çocuğu, doğumun ülkesine bakılmaksızın. Doğduğu ülkeye bakılmaksızın Cezayirli bir annenin ve bilinmeyen veya vatansızlı bir babanın çocuğu.
Doğal edinim yoluyla: Cezayir vatandaşlığı aşağıdaki koşulların yerine getirilmesi üzerine edinilebilir: Kişi Cezayir'de en az yedi yıl ikamet etmiştir (kişi Cezayirli bir anne veya babaya yurtdışında doğmuşsa, 18 ay), iyi ahlaka sahiptir, sağlıklıdır , hiçbir ceza mahkumiyeti, en az 21 yaşında, Cezayir toplumu içine asimile olmuştur ve güvenli bir destek araçlarına sahiptir.
Çifte Vatandaşlık : tanınmamaktadır.
Vatandaşlığın Kaybı
Gönüllü : Cezayir vatandaşlığına gönüllü olarak vazgeçmek yasayla yasaklanmıştır. Ayrıntılar ve gerekli evraklar için Elçiliğe başvurun.
Davranış (Sicil): Aşağıda Cezayir vatandaşlığına istemeden kaybolma gerekçesiyle karşı karşıyayız: Kişi gönüllü olarak yabancı bir vatandaşlık kazanır. Kişinin yabancı bir ülke veya şirketle istihdamı Cezayir'in menfaatine değildir. Vatandaş, suçtan (yurt dışında veya Cezayir) hüküm giymiş ve beş yıl veya daha fazla hapis cezasına çarptırılmıştır. Vatandaşlığa tabi vatandaş, Cezayir'in çıkarlarıyla bağdaşmayan eylemlere karışmaktadır.


Cezayir vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Pasaport Gereklilikleri:
Orijinal, imzalanmış pasaport, Cezayir'de kalmak için altı ay geçerlidir ve en az bir tane boş Ceza vizesi için pasaport sayfası mevcuttur. Pasaportun arkasındaki değişiklik sayfaları Cezayir vizelerine uygun değildir.
Cezayir Vize Başvuru Formu:
İki Cezayir vizesi başvuru formu imzaladı. Siparişinizi verdikten sonra, Vize Başvuru Setinizdeki başvuru formlarını doldurun.
Lütfen dikkat: Başvurular yazılmalıdır.
Fotoğraf Gereksinimleri:
Renkli, ön görünümde ve düz / beyaz bir arka plana sahip, yakın zamanda özdeş 2 x pasaportlu iki fotoğraf.
VEYA - fiziksel pasaport fotoğrafları vermek yerine, sipariş verirken fotoğraf yükleyebilirsiniz.
Resmi Davet:
Cezayir'deki sponsor firmanın davet mektubu, başvuru sahibi ile seyahatin amacı ve ilişkisi hakkında açıklama yapıyor. Buna ek olarak, mektubun kalış süresini, kalış yerini ve iletişim bilgilerini belirtmesi gerekir.
İş Kapak Mektubu:
ABD'de işveren veya sponsor şirketten şirket mektubu üzerine orijinal mektup, başvuranın tanıtılması, başvuranın şirkette tutulan istihdam durumunu / pozisyonunu ve Cezayir ziyaretinin amacını açıkça belirtir. Ticari mektupta, başvurandan kimin mali açıdan sorumlu olacağı da belirtilmeli ve Cezayir'de detaylı iletişim bilgileri sağlamalıdır.
Cezayir Konsolosluğu, başvurunuzu desteklemek için resmi bir ticari mektup ister. On-line olarak bir Cezayir Ticari Kapak Mektubu oluşturmak için, bu hizmeti istemek ve bilginizi, siparişinizi verdikten sonra alacağınız Vize Başvuru Setinizdeki basit çevrimiçi formu kullanarak sunmanız yeterlidir.
Seyahat Kanıtı Düzenlemeleri:
Bilgisayar havayolundan veya bir seyahat acentesinden veya Cezayir'den giriş ve çıkış gösteren havayolu biletlerinin uçuş güzergahını oluşturur.
Bu, iletişim ve nakliye bilgilerinizi vereceğiniz Travisa hizmet sipariş formudur, gerekli vize işlemlerini seçip ödemenizi yapın. Bitirilen formu basmanız ve diğer tüm destekleyici belgelerle birlikte Travisa'ya göndermeniz gerekir.


Cezayir'de yaşam şartları nelerdir ?

Yaşam Koşulları
Aylık Kira
Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 21,707,32 DZD
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 14,146.22 DZD
Şehir Merkezinde Daire (3 yatak odası) 38.196.33 DZD
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 24.584.05 DZD
Şehir merkezinde satılık daire 181,505.43 DZD
Metrekare satılık Daire merkez dışında 106.980.85 DZD
Maaşlar Ve Finansman
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonu) 32.640.25 DZD
İpotek Faiz Oranı Yüzdeler İtibariyle (%), Yıllık, 20 Yıl Sabit Faiz Oranı 5.55
Nerede Yaşamalı ?
Cezayir (Başkent)
Cezayir, çocuk yetiştirmek, çalışmak ve emekli olmak için harika bir yerdir. Bir adım geriye almanızı sağlayan, yavaş, istikrarlı bir his var ve eskiden olduğundan farklı bir yaşam tarzı sunabilir. Cezayir'de yaşamak hakkında daha fazla bilgi için kılavuzumuza bakın.
Cezayir'de hâlâ ev konforlarının keyfini çıkarabilir ve en sevdiğiniz şeylerin çoğuna erişebilirsiniz, ancak batı dünyasının streslerinden ve soylarından kaçınırsınız. Cezayir'e taşınmak ilk bakışta zorlu ve stresli görünebilir, ancak yerleştiğinizde yeni evinizi seveceksiniz.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın